­

    

Zelfgemaakte voeding voor waterschildpadden.

  • 1/3 deel witvis/kabeljauw/visafval (1 gewoon pak koolvisfilet is 250 gr.)
  • 1/3 deel gepelde garnalen (ik gebruik een zak van 250 gr.)
  • 1/3 deel groente. (gemalen worteltjes/spinazie/sla/havervlokken staat in het recept. Ik gebruik een pot erwtjes en worteltjes)


Dan gelatine. De kunst is voldoende gelatine te gebruiken, zodat de pudding niet uit elkaar valt in het aquarium. Dus dat het niet te papperig is en uit elkaar valt. Op die hoeveelheid, zoals hierboven aangegeven, gebruik ik meestal 2 of 3 zakjes  (dus 3 X 20 gr.) gelatine (blaadjes) van dr. oetker, maar je kunt ook gelatinepoeder kopen. Die blaadjes moet je wellen in koud water.

Die vis + garnalen + groente maal ik in de keukenmachine. Op 't laatst meng ik de blaadjes gelatine. Die knijp ik uit. Met heet water mengen (ongeveer een halve liter). Daar lost het dan in op en dat roer je door die groente/visbrij heen. Dan stijft het gelijk op. Vandaar dat ik dat water heet heb gemaakt, zodat alles een vloeibare brij is, wat je in een grote (vierkant is handigst) schaal in de koelkast 1 nacht laat stijven. Volgende dag in porties snijden, in plastic apart verpakken en in een bak in de vriezer bewaren.

Vereniging Lacerta

advertentie lacerta

Nederlandse Vereniging Lacerta

Lacerta vormt in Nederland al vanaf 1942 een middelpunt waar kennis is gebundeld over voeding, huisvesting, natuurlijk gedrag en kweek van slangen, hagedissen, schildpadden, kikkers en salamanders in de vorm van artikelen over waarnemingen in de natuur en in het terrarium. Eigenlijk was en is Lacerta een platform dat liefhebbers in staat stelt hun ervaringen, maar ook nakweekdieren uit te wisselen. Dit maakt dat Lacerta in Nederland nog steeds de toonaangevende algemene herpetologische vereniging is.
LEES MEER...

 

Stichting Groene Leguanen

advertentie leguanen

Stichting Doelgroep Groene Leguanen

De doelgroep Groene Leguanen is in 1986 in Blijdorp opgericht. De inspanning die destijds geleverd is en zich verder blijft ontwikkelen is te danken aan mensen die dit in hun vrije tijd doen en deze dieren een warm hart toe dragen. Dit heeft er toe geleid dat de doelgroep nog steeds groeiende is en dat bijna alle dierentuinen en reptielenhuizen bij de stichting zijn aangesloten.
LEES MEER...

 

Schildpadden Vereniging

advertentie schildpadden

Nederlands-Belgische Schildpadden Vereniging

Schildpadden kom je overal tegen als gezelschapsdier, in dierentuinen en – vaak bedreigd – in de vrije natuur. De Nederlands-Belgische Schildpadden Vereniging (NBSV) is een vereniging voor schildpaddenliefhebbers en iedereen die in aanraking komt met schildpadden en meer over deze dieren te weten wil komen. In 1975 is de vereniging opgericht en heeft momenteel circa 600 leden, zowel in België als in Nederland.
LEES MEER...

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje  043-3433070

 

­