default_mobilelogo

    

Zelfgemaakte voeding voor waterschildpadden

  • 1/3 deel witvis/kabeljauw/visafval (1 gewoon pak koolvisfilet is 250 gr.)
  • 1/3 deel gepelde garnalen (ik gebruik een zak van 250 gr.)
  • 1/3 deel groente. (gemalen worteltjes/spinazie/sla/havervlokken staat in het recept. Ik gebruik een pot erwtjes en worteltjes)


Dan gelatine. De kunst is voldoende gelatine te gebruiken, zodat de pudding niet uit elkaar valt in het aquarium. Dus dat het niet te papperig is en uit elkaar valt. Op die hoeveelheid, zoals hierboven aangegeven, gebruik ik meestal 2 of 3 zakjes  (dus 3 X 20 gr.) gelatine (blaadjes) van dr. oetker, maar je kunt ook gelatinepoeder kopen. Die blaadjes moet je wellen in koud water.

Die vis + garnalen + groente maal ik in de keukenmachine. Op 't laatst meng ik de blaadjes gelatine. Die knijp ik uit. Met heet water mengen (ongeveer een halve liter). Daar lost het dan in op en dat roer je door die groente/visbrij heen. Dan stijft het gelijk op. Vandaar dat ik dat water heet heb gemaakt, zodat alles een vloeibare brij is, wat je in een grote (vierkant is handigst) schaal in de koelkast 1 nacht laat stijven. Volgende dag in porties snijden, in plastic apart verpakken en in een bak in de vriezer bewaren.

Image Alt

NVHTLACERTA

algemene herpetologische vereniging

View more
Image Alt

Stichting-Groene Leguanen

Stichting Doelgroep Groene Leguanen

View more
Image Alt

Nederlands-Belgische

Nederlands-Belgische Schildpaddenvereniging

View more